Byens bedste mysliboller
Lyst til brød der mætter? Så skulle du prøve disse mysliboller med appelsin & tranebær. De er gode på morgenbordet og som sundt mellemmåltid.
Næringsindhold
- Energi pr. person:225 Kcal
- Fedt:14 %
- Protein:12 %
- Kulhydrat:74 %
10 stk.
Ingredienser
- 175 g mysli (gerne med tørrede frugter, nødder og kerner og flager)
- 50 g soltørrede tranebær
- revet skal af ½ ubehandlet appelsin eller mandarin
- 5 dl kogende vand
- 1 dl yoghurt Thise 1%
- 15 g gær
- 1 spsk flydende honning
- 1 spsk rapsolie
- 1 spsk flaget havsalt
- 350 g grahamsmel eller grahamsspeltmel
- 50 g hvedeme
Sådan gør du:
- Hæld kogende vand over mysli, tranebær og appelsinskal. Lad det trække, til væsken er afkølet til 37° og rør så gæren ud heri.
- Tilsæt yoghurt, honning, olie og salt. Rør derefter melet i lidt ad gangen. Dejen skal være sammenhængende, men stadig våd. Drys lidt mel over og dæk skålen med plastfilm.
- Sæt dejen i køleskabet og lad den hæve i mindst 4 timer, men helst natten over.
- Form bollerne med en ske på en plade beklædt med bagepapir. Drys en lille smule mel over bollerne og bag dem gyldne i ovnen ved 225° i ca. 20 minutter.
- Grahamsmel er et meget sundt fuldkornsprodukt. Ønsker du ekstra luftige boller, kan du erstatte 50 g af det grove mel med hvedemel.