Cæsar-burger: Skøn burger med kylling og parmesan

Cæsar-burger: Skøn burger med kylling og parmesan

Denne skønne burger er inspireret af den klassiske cæsar salat, og er derfor lavet med kylling, parmesan og den lækreste cæsardressing.

4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster med skind
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret herbes de provence krydderi
  • salt og peber

Burgerfyld:

  • 2 avocadoer
  • 1 romaine salathoved
  • 50 g høvlet parmesan
  • 1 potte rød skovsyre

Cæsardressing:

  • 2 dl mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 2 spsk. Dijon sennep
  • 2 tsk. Worcestershire sauce

Desuden:

  • 4 brioche burgerboller

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Læg kyllingebryster i en bradepande. Dryp med olivenolie, og krydr med provencekrydderi, salt og peber.
  2. Steg kyllingen på midterste ovnribbe i 25 min., til skindet er sprødt. Skær kyllingen i tynde skiver.
  3. Burgerfyld: Halver avocadoer, og skær kødet i tynde skiver. Skyl salaten, og tør den i et rent viskestykke.
  4. Flæk briochebollerne, og rist dem i en brødrister eller toast, til de bliver sprøde.
  5. Cæsardressing: Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, sennep og Worcesershiresauce. Smag til med salt og peber.
  6. Smør de ristede boller med cæsardressing. Læg salat, kylling, avocado, høvlet parmesan og 3-4 blade af rød skovsyre i burgeren, og saml den.