Californiske lemonbars (sprøde citronsnitter)

Californiske lemonbars (sprøde citronsnitter)

Californiske lemonbars eller sprøde citronsnitter er en lækker kage at servere til formiddagskaffen. Få opskriften her:

12 stk. lemonbars

Californiske lemonbars

  • Bund:
  • 125 g blødt smør
  • ½ dl flormelis
  • 2½ dl hvedemel
  • Fyld:
  • 2 æg
  • 2½ dl sukker
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • flormelis til pynt

Sådan laver du californiske lemonbars

  1. Pisk smør og flormelis luftigt med en håndmikser. Rør hvedemelet i.
  2. Fordel dejen i en form (20 x 20 cm) foret med bagepapir. Bag kagebunden ca. 10-12 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Tag den ud.
  3. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukker, citronskal og saft, og pisk igen, til det er skummende.
  4. Bland de 2 spsk. hvedemel og bagepulver og salt, og rør det i. Fordel fyldet over kagebunden.
  5. Bag kagen ca. 25 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  6. Afkøl kagen, og skær den ud i snitter. Pynt med sigtet flormelis.