Citroncheesecake med hvid chokolade
Søde sager med syrlig smag er blandt klassikerne vi elsker. Her får du en lækker opskrift på en dejlig cheesecake med citron og hvid chokolade i herlig kombination.
8 personer
Ingredienser
- Bund:
- 200 g digestive kiks
- 2 spsk. sukker
- 100 g smør
- Fyld:
- 100 g hvid chokolade
- 600 g flødeost
- 75 g sukker
- 2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
- 1½ tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
- 4 æg
- ½ dl citronsaft
- Pynt:
- 2 dl cremefraiche 38 %
- 75 g flormelis
- evt. 1 tsk. vaniljeessens
Sådan laver du cheesecake med citron
- Blend kiks, sukker og smeltet smør sammen i en foodprocessor. For en letsmurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir ved at klippe et rundt stykke bagepapir ud til bunden og strimler til formens sider. Ved at smøre formen først, får du bagepapiret til at sidde fast.
- Kom kiksemassen i bunden, og pres det sammen med bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
- Hak og smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Rør flødeosten med sukker, citronskal og vaniljeessens.
- Rør chokoladen i. Pisk æggene i et ad gangen, det er nemmest med en håndmikser. Rør citronsaften i.
- Kom fyldet over kiksebunden, og stil kagen i ovnen ved 160 gr. i ca. 1¼ time på midterste ovnribbe.
- Afkøl kagen, og stil den i køleskab 4-5 timer eller natten over.
- Rør cremefraiche med flormelis og evt. vaniljeessens. Smør det over kagen. Skær kagen ud med en stor skarp kniv.
Andre lækre opskrifter på cheesecakes
-
Vaniljecheesecake med passionsfrugt
-
Vanilje-citroncheesecake med sommerbær
-
Cheesecake med hvid chokolade og lime
-
Hvid chokolade-cheesecake
-
Lav en lækker choko-cheesecake med solbær
-
Cappuccino fudge chokolade cheesecake
-
Chokolade-lime cheesecake
-
Smuk cheesecake med hvid chokolade, lime og rabarbergele