Camilla Plum

Camilla Plums sveskeroulade

En meget fin vinterkage, der smager helt vidunderligt. Må meget gerne trække etdøgn, før man spiser den. Cremen i sig selv er en fin dessert, serveret i et glas.

Ingredienser

  • 1 rouladebund
  • ¾ dl kartoffelmel
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Revet skal af 1 citron
  • 3 æg, mellemstore
  • 1,5 dl rørsukker
  • 50 g smeltet smør
  • Sveskecreme:
  • 200 g store Agen-svesker med sten
  • 1 dl sød sherry
  • 100 g rørsukker eller palmesukker
  • En citron
  • Flødeskum af 2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk. smuttede, ristede mandler eller valnødder

  1. Bland de to slags mel, bagepulver og revet citronskal. Pisk æggehviderne til stift skum i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk så sukkeret i og pisk videre i et minut. Rør æggeblommerne i ved lav hastighed. Så snart de er fordelt, slukker man maskinen.
  2. Vend forsigtigt melblandingen i æggene med en dejskraber og til sidst det smeltede smør. Vend rundt, til det er ensartet.
  3. Bred dejen ud med dejskraber på en bageplade beklædt med bagepapir til ca. 1 cm tykkelse. Det bliver ca. 30x40 cm. Bag ved 200 grader, til bunden er lysebrun. Køl af på bagepapiret.
  4. Sveskecreme:
  5. Læg sveskerne i blød i sherry og 1 dl kogende vand. Tag stenene ud, når de er blødt nok op – det tager fra 2-6 timer, alt efter hvor forbenede sveskerne er. Kog sherryvandet med sukkeret til det tykner, smag til med citronsaft.
  6. Knæk alle sveskestenene og tag kernerne ud. Hak sveskekernerne fint og selve sveskerne groft på et bræt. Gem ca. 4 svesker.
  7. Bland med siruppen og køl helt af. Vend sveskerne med det blødtpiskede flødeskum, til det marmorerer, men ikke er helt blandet. Fordel cremen på rouladebunden og rul sammen.
  8. Pynt med flormelis, de hele svesker og de hakkede nødder.
  9. Få mere inspiration til lækker mad http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
  10. Prøv også: Camilla Plums honningkage-lagkage