Canadaboller

Canadaboller: Søde og lette vaniljeboller

En rigtig søndagsmorgenting erdisse søde og lette vaniljeboller.

ca. 12 stk.

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. sukker
  • 50 g grofthakkede pyntebær
  • ca. 300 g mel
  • lidt olie
  • æggehvide til pensling

  1. Smelt smørret, tag kasserollen fra varmen, og tilsæt mælken.
  2. Når blandingen er fingervarm, hældes den over den smuldrede gær, tilsættes æggeblomme, vaniljesukker, pyntebær, sukker og mel, hvorefter dejen slås, dvs. bearbejdes kraftigt, med en grydeske i nogle minutter.
  3. Dejen hæver en god halv time, sættes på pladen i uregelmæssige boller med to skeer, der er vædet med olie.
  4. Bollerne efterhæver, pensles med sammenpisket æggehvide og bages ved 210 gr. i ca. 14 min.