Cannoli: Sådan laver du de lækre italienske kager
Du kender måske de små sprøde rør med lækkert fyld fra filmen Godfather eller fra tv-programmerne om Buddys Bakery i New Jersey. Cannoli betyder egentlig bare ’små rør’ og er en siciliansk dessert, der nydes overalt i verden. Selve ’cannolien’ eller røret består af en sprødstegt dej, der er rullet sammen om en lækker creme. Man kan fylde en cannoli med alskens slags cremer og med forskellig smag f.eks. chokoladecreme eller citroncreme. Cremen til en sprød cannoli kan laves som smørcreme, men du kan også fylde dine cannolis med marscarpone-creme eller med en creme af ricotta, som vi har gjort her. Få den gode opskrift på lækre sprøde cannoli her:
Ca. 10 stk. cannoli
Ingredienser
Ingredienser:
- Til dejen:
- 300 g hvedemel
- 125 g sukker
- 1 lille stk. kanel
- 1/2 dl hvidvin
- 2 spsk honning
- 1 æg
- 1 æggehvide
- 1 nip salt
- neutral olie til friture
- Til fyldet:
- 300 g ricotta
- 125 g sukker
- ca. 100 g blandede kandiserede frugter
- 2 spsk finthakkede valnødder
- evt. 2 spsk grappa
- evt. æggehvide til pensling
- flormelis til drys
Sådan laver du cannoli:
- DEJ: Bland melet med sukker og kanel og tilsæt hvidvin og honning og siden ægget og hviden. Ælt dejen grundigt igennem og lad den hvile, pakket i plastfilm i køleskabet, i ca. 30 min. Det er muligt, at der må tilsættes lidt mere mel til dejen, afhængigt af æggenes størrelse. Den må ikke være klistret.
- FYLD: Til fyldet blandes ricottaen med sukkeret, de kandiserede frugter, valnødderne og evt. et stænk grappa. Fyld det på sprøjtepose og sæt det på køl. Dejen rulles ganske tyndt ud på et melet bord og udstikkes i cirkler med en diameter på ca. 10 cm. Træk dem en lille smule ovale og rul dem omkring formene på den lange led. Man kan evt. pensle sammenføjningerne med lidt æggehvide.
- FRITURE: Derpå friteres rullerne 3-4 ad gangen i varm olie (180 grader), til de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Træk dem af formene, når de er lidt afkølede. Fortsæt, til al dejen er brugt.
- SERVERING: Sprøjt fyld i cannolierne og servér dem straks drysset med flormelis. Ønsker man en lidt federe creme, kan halvdelen af ricottaen erstattes med mascarpone.