Cappuccinocheesecake

Cappuccinocheesecake

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: 3 min.
  • Køletid: 4 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Bund:
  • 225 g kiks (f.eks. Digestive, knuste)
  • 2 spsk sukker (eller farin)
  • ½ tsk stødt kanel
  • 75 g smør (smeltet)
  • Chokoladecreme:
  • 2 dl piskefløde
  • 175 g mørk chokolade (hakket)
  • evt. 2 spsk kaffelikør
  • Kaffecreme:
  • 2 blade husblas
  • 250 g flødeost naturel
  • 2 spsk sukker
  • 1 stang vanilje
  • ½ dl stærk kaffe
  • ½ dl æggehvider (pasteuriserede)
  • 2 spsk sukker
  • Pynt:
  • 2-3 spsk kakao eller 75 g revet/hakket chokolade

  1. Bland kiks med sukker, kanel og smør og pres det ud i bunden af en smurt springform (24- 26 cm). Sæt formen i køleskabet.
  2. Giv fløden et opkog, hæld den over chokoladen og lad det stå i 5 min.
  3. Rør cremen igennem og tilsæt evt. likør.
  4. Bred det ud over kiksebunden og stil formen i køleskabet.
  5. Udblød husblassen i koldt vand og knug vandet af.
  6. Pisk flødeost sammen med sukker og vaniljekorn.
  7. Smelt den udblødte husblas i varm kaffe og rør det i cremen.
  8. Pisk æggehviderne stive med sukker og vend dem i cremen. Hæld det over den stivnede chokoladecreme og stil kagen koldt i min. 3 timer.
  9. Pynt med kakao eller revet/hakket chokolade