Cappuccinocheesecake
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Kogetid: 3 min.
- Køletid: 4 timer
- Ikke fryse-egnet
- Bund:
- 225 g kiks (f.eks. Digestive, knuste)
- 2 spsk sukker (eller farin)
- ½ tsk stødt kanel
- 75 g smør (smeltet)
- Chokoladecreme:
- 2 dl piskefløde
- 175 g mørk chokolade (hakket)
- evt. 2 spsk kaffelikør
- Kaffecreme:
- 2 blade husblas
- 250 g flødeost naturel
- 2 spsk sukker
- 1 stang vanilje
- ½ dl stærk kaffe
- ½ dl æggehvider (pasteuriserede)
- 2 spsk sukker
- Pynt:
- 2-3 spsk kakao eller 75 g revet/hakket chokolade
- Bland kiks med sukker, kanel og smør og pres det ud i bunden af en smurt springform (24- 26 cm). Sæt formen i køleskabet.
- Giv fløden et opkog, hæld den over chokoladen og lad det stå i 5 min.
- Rør cremen igennem og tilsæt evt. likør.
- Bred det ud over kiksebunden og stil formen i køleskabet.
- Udblød husblassen i koldt vand og knug vandet af.
- Pisk flødeost sammen med sukker og vaniljekorn.
- Smelt den udblødte husblas i varm kaffe og rør det i cremen.
- Pisk æggehviderne stive med sukker og vend dem i cremen. Hæld det over den stivnede chokoladecreme og stil kagen koldt i min. 3 timer.
- Pynt med kakao eller revet/hakket chokolade