Carbonara med svampe

Nem carbonara med svampe

En ægte italiensk klassiker peppet op med lækre svampe.

(4 pers.)

Ingredienser

  • 300 g kantareller el. blandede svampe
  • 200 g røget bacon
  • 2 past. æg (1 bæger)
  • 2 past. æggeblommer (1 bæger)
  • 3 dl friskrevet parmesan
  • salt, peber
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 400 g spaghetti
  • Tilbehør:
  • revet parmesan

  1. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Skær baconen i fine strimler.
  2. Pisk æg, æggeblommer og halvdelen af parmesanosten i en skål. Krydr med salt og peber.
  3. Knus hvidløgsfeddene med en kniv. Steg svampe, bacon og hvidløg i olivenolie, indtil baconen er sprød. Tag hvidløgene op, når de begynder at få farve.
  4. Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Tag spaghettien fra varmen, et min. før den er færdig. Sigt kogevandet fra spaghettien, og lad den dryppe af. Put spaghettien tilbage i gryden, og bland med bacon og svampe.
  5. Tag gryden fra varmen, og rør æggeblandingen i. Bland grundigt, så spaghettien er dækket af sauce. Kværn frisk peber over, og server evt. med resten af parmesanosten.