sund aftensmad

Carpaccio af blomkål

Tænk, at skaldyr og tynde skiver blomkål og avokado kan smage så lækkert…

4

Ingredienser

  • 1 lille blomkålshoved
  • 2 avokado
  • 250 g kogte, pillede tigerrejer
  • DRESSING:
  • 3-4 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 lille, udkernet finthakket grøn chili
  • 1 potte persille
  • 35 g macadamianødder
  • TILBEHØR:
  • Brød

Sådan gør du:

  1. Snit blomkålen i tynde skiver, brug en lang, skarp kniv. Flæk, udsten og skær avokadokødet i både og anret blomkål, avokado og rejer smukt. Pisk dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten, der drysses med persillekviste og nødder. Server retten med fuldkornsbrød.
  2. Energ i pr. person: 480 kcal., fedt 30%, protein 23%, kulhydrat 47%.