Carpaccio med parmesan
Carpaccio med parmesan er en skøn italiensk klassiker, som smager skønt.
4 personer
Ingredienser
- Carpaccio med parmesan
- 300 g mørt kalve- eller oksekød i meget tynde skiver til carpaccio (skal bestilles hos en slagter, du stoler på, da det skal være superfriskt)
- salt, peber
- Desuden:
- 75 g blandede, spæde salater
- 1 dl friske basilikumblade
- 50 g parmesanost
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- flagesalt
- friskkværnet peber
- Dressing:
- 1 dl mayonnaise f.eks. Hellmanns
- 1 tsk. dijonsauce
- 1 tsk. worcestersauce
- 2 spsk. citronsaft
- 1 fed presset hvidløg
- salt, peber
- Tilbehør:
- focacciabrød
- Fordel kødet på 4 tallerkner.
- Skyl salat og basilikumgrundigt, og afdryp det, til deter helt tørt.
- Fordel reven parmesanostog olivenolie over kødet. Krydrmed salt og peber.
- Rør ingredienserne tildressingen sammen. Dryplidt af det over hver servering.Giv resten til. Fordel salat ogbasilikum over. Det er vigtigt,at det hele anrettes lige førservering, så det rå kød ogfriske grøntsager ikke står forlænge på tallerknerne.