Casatta-kage

Casatta-kage

Italiensk dessertkage når det er bedst med ricotta og syltede citrusfrugter.

1 kage, 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bage-/kogetid: ca. 50 min.
  • Lagkagebunde (3 stk. evt. færdigkøbte):
  • Kage:
  • 5 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt blødt smør (til formen)
  • Syltet citronskal:
  • 2 citroner (øko)
  • 200 g sukker
  • 1 dl hvidvin (eller vand)
  • Sukkerlage:
  • 3 dl sukker
  • 3 dl vand
  • 3 skiver citron (øko)
  • Fyld:
  • 500 g ricotta (italiensk friskost)
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 syltet appelsinskal
  • 100 g sukat
  • Marcipanovertræk:
  • 400 g ren rå marcipan
  • Glasur:
  • 2 dl flormelis
  • ca. 1 spsk. vand
  • Pynt: syltet citronskal, sukat og hvide marengskyst

  1. Kage:
  2. Pisk æg og sukker skummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen.
  3. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag i ca. 20 min. ved 175 grader. Afkøl på en bagerist. Flæk kagen i 3 med en brødkniv. Læg den nederste del af kagen på et fad.
  4. Syltet citronskal:
  5. Lav strimler af det gule af citronskallen på citronerne. Brug evt. et kannelérjern. Bland citronstrimlerne med sukker, saften af citronerne og hvidvin i et ovnfast fad. Sæt det i ovnen ved 175 grader, og rør af og til i blandingen. Bag i ca. 30 min., til citronskallerne er klare.
  6. Sukkerlage:
  7. Kog sukker og vand sammen med citronskiver. Lad lagen køle af, og fjern citronskiverne.
  8. Fyld:
  9. Rør ricotta sammen med finthakket chokolade, appelsinskal, sukat og lagen fra de syltede citronskaller.