Casatta-kage
Italiensk dessertkage når det er bedst med ricotta og syltede citrusfrugter.
1 kage, 12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bage-/kogetid: ca. 50 min.
- Lagkagebunde (3 stk. evt. færdigkøbte):
- Kage:
- 5 æg
- 150 g sukker
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- lidt blødt smør (til formen)
- Syltet citronskal:
- 2 citroner (øko)
- 200 g sukker
- 1 dl hvidvin (eller vand)
- Sukkerlage:
- 3 dl sukker
- 3 dl vand
- 3 skiver citron (øko)
- Fyld:
- 500 g ricotta (italiensk friskost)
- 100 g mørk chokolade
- 100 syltet appelsinskal
- 100 g sukat
- Marcipanovertræk:
- 400 g ren rå marcipan
- Glasur:
- 2 dl flormelis
- ca. 1 spsk. vand
- Pynt: syltet citronskal, sukat og hvide marengskyst
- Kage:
- Pisk æg og sukker skummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen.
- Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag i ca. 20 min. ved 175 grader. Afkøl på en bagerist. Flæk kagen i 3 med en brødkniv. Læg den nederste del af kagen på et fad.
- Syltet citronskal:
- Lav strimler af det gule af citronskallen på citronerne. Brug evt. et kannelérjern. Bland citronstrimlerne med sukker, saften af citronerne og hvidvin i et ovnfast fad. Sæt det i ovnen ved 175 grader, og rør af og til i blandingen. Bag i ca. 30 min., til citronskallerne er klare.
- Sukkerlage:
- Kog sukker og vand sammen med citronskiver. Lad lagen køle af, og fjern citronskiverne.
- Fyld:
- Rør ricotta sammen med finthakket chokolade, appelsinskal, sukat og lagen fra de syltede citronskaller.