Ceviche med chili og lime
4
Ingredienser
- 300 g frisk fisk – torsk, lyssej, helleflyder
- 1 lime, saften heraf
- ½ tsk salt
- 1 tsk chili, finthakket
- 1 tomat
- 2 spsk olivenolie
- koriander, basilikum eller persille.
- Tilbehør: brød.
Sådan gør du
- Skær fisken i tynde skiver, husk at fisken skal være super frisk og nyfanget. Det må gerne være fisk, som er egnet til sushi – dvs. at det har været frosset, før det skæres. Hvis du synes, det er besværligt at skære fisken i tynde skiver, så skær i stedet fisken i små tern.
- Rør limesaft sammen med salt og chili. Skær tomaten i små tern og bland det sammen med olivenolie, salt og plukkede koriander. Anret skiver af fisk på et fad og kom limemarinaden henover fisken, og tomaterne herpå.
- Servér ceviche til forret sammen med en skøn grøn salat og brød.