Ceviche med lime, hyldeblomst og spidskål
Råmarineret fisk, ceviche, er en super sommerspise. Enten som forret eller let frokost.
Ingredienser
- Ceviche:
- 400 g hvid fisk – f.eks. en torskeart
- 1 lime
- lidt salt
- 1 tsk finthakket chili
- Salat:
- ½ agurk
- ½ rødløg
- ¼ spidskål
- ½ lille bundt dild
- lidt friske hyldeblomster
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk eddike f.eks.hyldeblomsteddike, se side 97
- Tilbehør:
- evt. brød
Sådan gør du
- Ceviche: Skær fisken i tynde skiver, og anret dem på et fad (husk, at den fisk, du anvender, skal være egnet til at spise rå – dvs. at den skal være super frisk og have været frosset ned, før du spiser den).
- Rør limesaft sammen med salt og chili. Dryp limemarinaden over fisken, og lad det trække i 10 minutter.
- Salat: Skær agurken i små tern. Pil og skær rødløget i små tern. Skær spidskålen i tynde strimler, og pluk dilden fint. Bland agurk, rødløg, spidskål, lidt hyldeblomster sammen med olivenolie, lidt eddike f.eks hyldeblomsteddike, salt og dild. Kom salaten over fisken, og drys med friske hyldeblomster. Server med brød.