Uimodståelig juledessert: Cheesecake a la mande
I bunden gemmer den uimodståelige dessert på knuste pebernødder, og smagen byder på masser af smuttede mandler i et blødt skum af fløde, creamcheese og vanilje. Desserten serveres naturligvis med en skøn kirsebærsauce.
4 personer
Total:25 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 200 g pebernødder
- 100 g smør
- 100 g mandler
- 1 vaniljestang
- 3 spsk flormelis
- 200 g flødeost naturel
- reven skal af 1 citron
- 2 dl piskefløde
- 1 glas kirsebærsauce
Sådan gør du:
- Kom pebernødderne i en frysepose og knus dem godt med en kagerulle. Kom pebernødderaps i en skål. Smelt smørret og hæld over pebernødderne. Fordel blandingen i 4 serveringsglas.
- Smut mandlerne og hak dem groft. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i flormelis. Kom flødeost, vanilje og reven citronskal i en skål og rør det sammen. Pisk fløden til et blødt skum og vend forsigtigt i osteblandingen sammen med mandlerne.
- Fordel ostecremen i de 4 glas, og stil desserterne på køl, indtil de skal serveres. Inden servering toppes med kirsebærsauce.