Cheesecake med bær
12 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 50 min.
- Ikke fryse-egnet
- Bund:
- 200 g bastogne-kanelkager
- eller kiks
- 75 g smør
- Fyld:
- 500 g flødeost naturel
- 200 g sukker
- 1 usprøjtet lime eller citron
- 4 æg
- 500 g bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær eller brombær
- Topping:
- 1 stang vanilje
- 1/4 l cremefraiche 18%
- 3 spsk sukker
- Knus kagerne fint ogbland dem med smeltetsmør. Pres massen ud ibunden af en firkantetform foret med bagepapir(24-26 cm) cm og stilden koldt.Tænd ovnen på 225grader.
- Rør flødeostsammen med sukker ogfintrevet citrusskal. Røræggene i ét ad gangen –uden at piske luft i cremen.Vend rensede bæri cremen (jordbær skæresi halve eller kvarte)og hæld det over kiksebunden.
- Sæt formen iovnen 10 min. Skru nedtil 150 grader og bagkagen færdig 40-50 min.
- Flæk vaniljestangen ogskrab kornene ud. Rørcreme fraiche sammenmed sukker og vaniljeog bred det ud over denvarme kage.
- Lad kagenafkøle i formen og stilden i køleskab indtilservering. Skær kageni små firkanter med enskarp kniv. Dyp kniveni varmt vand før hvertsnit.