Cheesecake med Chévre

Cheesecake med Chévre

Opskriften er oprindelig fransk, her er gedeosten dog suppleret af almindelig flødeost for at give den en mild og rund smag. Er du glad for gedeost, kan du bage den udelukkende med gedeost.

Ingredienser

  • (1 stk.)
  • Bund:
  • 175 g mel
  • 125 g smør
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. sukker
  • ca. 5 spsk. yoghurt
  • Fyld:
  • 165 g chèvre (friskost af gedemælk)
  • 200 g flødeost
  • 75 g sukker
  • 3 spsk. sirup fra syltet ingefær
  • og 2 spsk. finthakket, syltet ingefær
  • 2 æg

  1. Kør mel og smør til dej i en foodprocessor sammen med stødt ingefær, sukker og yoghurt. Alternativt smuldrer dusmør og mel, blander sukker og ingefær i og ælter dejen sammenmed yoghurt. Beklæd en 22 cm’s springform med dejen, og stil den på køl, mens resten gøres klar.
  2. Pisk de to slags friskost sammen med sukker, ingefærog æggeblommer. Pisk hviderne stive, og fold dem i ægge-ostemassen. Hæld fyldet i springformen, og bag kagen ved 165 gr. i ca. 1 time.
  3. Spis kagen lun eller afkølet.