Cheesecake med citron

Cheesecake med citron

Der er en god og ren citronsmag i denne, oprindeligt franske, udgave af cheesecake. Server den lun og friskbagt.

Ingredienser

  • (1 stk.)
  • 120 g smør
  • 120 g mel
  • 50 g sukker
  • 2 usprøjtede citroner
  • 150 g sukker
  • 400 g flødeost, evt. halvt light og
  • halvt almindelig flødeost
  • 50 g mel
  • 2 æg
  • 50 g mandler eller rosiner
  • flormelis og citronmelisse

  1. Smelt smørret, og bland det med 120g mel og 50 g sukker. Tryk dejen ud i en springform (22 cm), der er foret med bagepapir. Lad dejen gå 5 cm op ad siderne. Sæt formen på køl, og tænd ovnen på 175 gr.
  2. Hak mandlerne. Riv skallen af citronerne. Pres også saften af dem og kog den ind til det halve. Opløs sukkeret i saften, og rør den med de to slags flødeost, mel, æg, mandler eller rosiner.
  3. Hæld massen i formen, og bag kagen på nederste ribbe i ca. 1 time. Pynt evt. med flormelis og citronmelisse.