Cheesecake med citron
Der er en god og ren citronsmag i denne, oprindeligt franske, udgave af cheesecake. Server den lun og friskbagt.
Ingredienser
- (1 stk.)
- 120 g smør
- 120 g mel
- 50 g sukker
- 2 usprøjtede citroner
- 150 g sukker
- 400 g flødeost, evt. halvt light og
- halvt almindelig flødeost
- 50 g mel
- 2 æg
- 50 g mandler eller rosiner
- flormelis og citronmelisse
- Smelt smørret, og bland det med 120g mel og 50 g sukker. Tryk dejen ud i en springform (22 cm), der er foret med bagepapir. Lad dejen gå 5 cm op ad siderne. Sæt formen på køl, og tænd ovnen på 175 gr.
- Hak mandlerne. Riv skallen af citronerne. Pres også saften af dem og kog den ind til det halve. Opløs sukkeret i saften, og rør den med de to slags flødeost, mel, æg, mandler eller rosiner.
- Hæld massen i formen, og bag kagen på nederste ribbe i ca. 1 time. Pynt evt. med flormelis og citronmelisse.