Cheesecakebrownies
En overdådig cheesecakebrownie, der både kan serveres som dessert eller til eftermiddagskaffen
Browniebund:
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 200 g hakket mørk chokolade
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 2 spsk. kakaopulver
- ¼ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- 200 g naturel flødeost
- korn af 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 75 g sukker
- 1½ dl piskefløde
- 2 æg
- 75 g hakket hvid chokolade
Sådan gør du
- For en firkantet form (20x20 cm) med bagepapir.
- Smelt smør og sukker i en gryde. Sukkeret bliver ikke helt opløst. Tag gryden fra varmen, og rør chokoladen i, til den er smeltet.
- Pisk et æg i ad gangen. Rør hvedemel, kakao, salt og bagepulver i, og rør dejen jævn.
- Kom dejen i formen, og bag browniebunden 10 min. ved 180 gr.
- Pisk flødeosten med vaniljekorn og sukker i en skål med en håndmikser, indtil det er blødt.
- Kom fløden i, og pisk, til det er tykt og cremet. Pisk æggene i. Vend den hvide chokolade i.
- Fordel ostecremen over browniebunden. Bag kagen yderligere 20-25 min.
- Afkøl kagen. Stil den tildækket i køleskab 2 timer inden servering.