Chili con carne med chokolade
En lille smule chokolade giver en dyb og balanceret smag til din chili con carne.
4
Ingredienser
- 200 g tørrede kidneybønner
- 700 g oksetykkam
- 2 spsk olivenolie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stængler bladselleri
- 1 tsk tørret knust chili
- 2 tsk hel spidskommen
- 2 tsk korianderfrø
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk sød paprika
- 2 kanelstænger
- 2 dåser flåede tomater
- ½ l vand
- 25 g mørk chokolade, min. 70 %
- 1 tsk groft salt
- Tilbehør
- creme fraiche
- tomatsalat
- frisk koriander
- chili
Sådan laver du chili con carne
- 1. Begynd dagen før med at lægge bønnerne i blød i rigeligt vand. Næste dag hældes vandet fra og bønnerne koges møre i nyt vand med salt. De skal koge ca. 45 min.
- 2. Skær kødet i små tern. Fjern evt. fedt og sener. Brun kødet ad 2-3 omgange i olien i en gryde. Hak løg, hvidløg og selleri fint. Tag kødet op af gryden, når det er brunet, og kom grøntsagerne i. Lad dem stege til de begynder at tage farve.
- 3. Knus spidskommen og korianderfrø i en morter og kom dem i gryden sammen med de øvrige krydderier. Svits krydderierne sammen med grøntsagerne i 1 minut og kom så kødet tilbage i gryden. Tilsæt tomater, salt og vand og kom låg på. Lad retten simre ved lav temperatur i 1 time til kødet er mørt.
- 4. Tilsæt bønner og chokolade. Smag til om der mangler salt.
- 5. Servér med en skefuld creme fraiche og evt. tomatsalat og frisk koriander og ekstra chili.