Chili con kylling

Chili con kylling

Denne ret er fuld af bønner og kylling. Nyd gerne en sprød salat og lidt groft brød til – det er dejligt at dyppe i saucen. Brug de bønner, du synes, der passer; pinto, sorte, hvide, butter, kidney – anything!

4 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • Bønner:
  • 150 g hvide bønner
  • 150 g sorte bønner
  • Kylling og bouillon:
  • 1 kylling
  • 1-2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • vand
  • Chili:
  • 2 tørrede ancho-chilier (eller andre favorit chilier)
  • 1 dl kogende vand
  • 2 squash, i grove stykker
  • 3 stilke bladselleri, snittede
  • 2 rødløg, i både
  • olivenolie
  • 2 spsk tomatpure
  • evt. 1-2 spsk. chipotle
  • i adobosauce
  • salt
  • lidt limesaft
  • Topping:
  • tyk yoghurt
  • limebåde
  • plukket oregano

Sådan gør du

  1. Bønner: Sæt bønnerne i blød natten over. Skyl dem, og kog dem møre i usaltet vand, under låg, ca. 45-60 minutter.
  2. Kylling og bouillon: Del kyllingen i otte stykker. Skær grøntsagerne i grove stykker Kom det hele i en gryde med vand, der akkurat dækker, og kog kyllingen mør under låg, ca. 40 minutter. Tag den op. Sig bouillonen, gem den og kasser grøntsagerne. Reducer bouillonen til ca. det halve.
  3. Chili: Klip chilien i strimler, og udblød den i 1 dl kog-ende vand. Sauter squash, bladselleri og løg af i olivenolie i 1-2 minutter. Kom tomatpure, evt. chipotle, ancho-chili samt 3-4 dl hønsebouillon ved, og kog op. Smag til med salt, lime og evt. mere chili.
  4. Kom bønner og kylling i retten, og kog op. Smag til igen. Server chili con kyllingen straks med tyk yoghurt, limebåde og oregano.