Chili sin carne opskrift
I chili sin carne får grønsagerne lov til at fylde, så man rigtig kan smage dem.
4 personer
Ingredienser
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt koriander eller 1 bundt frisk
- 2 løg
- 3 forårsløg
- 1-2 chilier (alt afhængigt af, hvor stærk du ønsker retten)
- 3-6 fed hvidløg (alt afhængigt af, hvor stærk du ønsker retten)
- olie til stegning
- 2 gulerødder
- 1 persillerod
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 1 dåse tomatpuré (140 g)
- 1 tsk grønsagsbouillon
- 2 røde peberfrugter
- 1 dåse kidneybønner (400 g)
- salt og peber
Sådan laver du chili sin carne
- Sådan gør du: Rist spidskommen, kanel og stødt koriander i en tør gryde. Hak løg, forårsløg og chilier. Kom lidt olie i gryden, kom løg, forårsløg, chilier og pressede hvidløg i, og svits det et par minutter.
- Skær gulerødder og persillerod i terninger, og kom dem i gryden. Kom hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og rør rundt. Hak peberfrugterne og kom dem i gryden sammen med kidneybønnerne. Lad retten simre, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber.
- TIP! Vi serverer chili sin carne med ris og en lille klat sojayoghurt eller guacamole.
- Opskriften er fra bogen femme foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.