Chokolade-babka med kanel
Dette syndige chokolade-brød minder lidt om vores danske kanelbrød, men i New York propper man det med chokolade brun farin og kanel. Og det er godt!
Ingredienser
- Til 1 stort brød
- 1½ dl lun mælk
- 20 g gær
- 50 g sukker
- 2 store æg
- ½ tsk groft salt
- 375-400 g hvedemel
- 110 g blødt smør
- Fyld
- 200 g mørk chokolade, finthakket
- 110 g brun farin
- 75 g blødt smør
- 2 tsk stødt kanel
- 1 æggeblomme
- Topping
- 50 g koldt smør
- 60 g hvedemel
- 60 g lys muscovadosukker
- ½ tsk stødt kanel
Sådan gør du:
- Denne dej er lettest at lave med en røremaskine, men kan også klares uden med lidt god vilje.
- Rør gæren ud i mælken, og tilsæt sukker. Pisk æggene let sammen, og kom dem i mælken sammen med salt. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Når dejen er nogenlunde fast og elastisk, æltes smørret i lidt ad gangen. Sørg for, at alt smørret er fordelt i dejen, så der ikke er klumper af smør, og lad dejen hæve tildækket i skålen i 2 timer.
- Rør ingredienserne til fyldet sammen.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et stort rektangel, hvor dejen ca. er ½ cm tyk. Fordel ¾ af fyldet på dejen, men lad en kant på 5 cm være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med æggeblomme, og rul dejen sammen som en roulade på den lange led, så du har en lang, fyldt pølse. Tag fat i hver ende af dejpølsen, og sno den et par gange – dette er med til at give babkaen sit snirklede udseende. Kom resten af fyldet på toppen af den ene halvdel af dejpølsen – klem det fast med fingrene. Fold den anden ende af pølsen hen over, og sno dejpølsen sammen 2-3 omgange, så det sidste fyld bliver snoet rundt.
- Pres dejen lidt sammen, og kom den i en franskbrødsform på 1½-2 liter, beklædt med bagepapir.
- Til toppingen; smuldr smørret ud i melet – det er nemmest at bruge fingrene – og bland muscovadosukker og kanel i. Pensl toppen af brødet med resten af æggeblommen, og drys streuseltoppingen på. Lad brødet efterhæve i 30 minutter.
- Varm ovnen op til 180 grader. Bag nu babkaen i 60 minutter, sænk så temperaturen til 160 grader og bag videre i 30 minutter, så den er helt gennembagt.
- Lad babkaen køle af, inden du skærer den ud, ellers forsvinder luften ud af den.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Kartoffel-latkes