Chokoladecheesecake

Chokoladecheesecake

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Bagetid:
  • 50-55 min.
  • Fryse-egnet
  • (8 personer)
  • 150 g Digestivekiks
  • 20 g mandelflager
  • 75 g smør
  • Fyld:
  • 3 æg (mellem)
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 600 g flødeost naturel
  • 1 1/2 dl cremefraiche (18%)
  • 100 g chokolade

  1. Knus kiksene i foodprocesser sammen med mandelflagerne.
  2. Rør det smeltede smør i og kør, indtil blandingen samler sig let.
  3. Fordél blandingen i en smurt springform, 22 cm i diameter, og tryk den ensartet med en paletkniv.
  4. Forbag ved 170 grader i 10-15 min.
  5. Tag formen ud og dæmp nu varmen på ovnen til 150 grader.
  6. Smelt chokoladen.
  7. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen og pisk flødeost og cremefraiche i.
  8. Kom flødeostblandingen i formen på den forbagte bund. Dryp øverst med chokoladen i et tilfældigt mønster.
  9. Bag kagen ved de 150 grader i 50-55 min. Lad gerne kagen stå natten over.
  10. Servér kagen med kompot eller henkogte frugter.