Chokoladecheesecake
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Bagetid:
- 50-55 min.
- Fryse-egnet
- (8 personer)
- 150 g Digestivekiks
- 20 g mandelflager
- 75 g smør
- Fyld:
- 3 æg (mellem)
- 150 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 600 g flødeost naturel
- 1 1/2 dl cremefraiche (18%)
- 100 g chokolade
- Knus kiksene i foodprocesser sammen med mandelflagerne.
- Rør det smeltede smør i og kør, indtil blandingen samler sig let.
- Fordél blandingen i en smurt springform, 22 cm i diameter, og tryk den ensartet med en paletkniv.
- Forbag ved 170 grader i 10-15 min.
- Tag formen ud og dæmp nu varmen på ovnen til 150 grader.
- Smelt chokoladen.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen og pisk flødeost og cremefraiche i.
- Kom flødeostblandingen i formen på den forbagte bund. Dryp øverst med chokoladen i et tilfældigt mønster.
- Bag kagen ved de 150 grader i 50-55 min. Lad gerne kagen stå natten over.
- Servér kagen med kompot eller henkogte frugter.