Chokoladekage med brombær og brombærcreme

Chokoladekage med brombær og brombærcreme

Skal der være fødselsdag, så skal der serveres lagkage. Vi foreslår at du prøve denne chokoladekage med brombær og brombærcreme - den vil alle elske.

1 kage til 12-16 personer

Ingredienser

  • Chokoladekage med brombær og brombærcreme
  • Kage:
  • 2 dl kakao, 75 g
  • ¼ l kogende vand
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 125 g blødt smør
  • 350 g sukker
  • 3 æg
  • ¼ l mælk eller kærnemælk
  • Fyld:
  • 1 vaniljestang
  • 250 g brombær
  • 250 g syltesukker
  • ½ dl vand
  • eller: 1 glas brombærmarmelade
  • Creme:
  • 250 g blødt smør
  • 600 g flormelis
  • evt. rød frugtfarve.

  1. Fyld: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem. Kog rensede brombær, vaniljestang, syltesukker og vand i 5 min. Hæld det i en skål til afkøling. Stil det i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 160 gr. varmluft, og smør 2 springforme (22-24 cm) med smør.
  3. Rør kakao med kogende vand og afkøl.
  4. Sigt mel og bagepulver i en skål, og bland salt i.
  5. Pisk smør, sukker og vaniljekorn cremet, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk kakaomassen i.
  6. Pisk skiftevis melet og mælken i, og hæld dejen i formene.
  7. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 35 min. Tjek at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min. Åbn formene, og flyt kagerne over på en rist til afkøling.
  8. Creme: Pres 1½ dl af brombærfyldet gennem en sigte. Pisk det sammen med smørret. Sigt flormelissen, og pisk den i cremen lidt ad gangen. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
  9. Del kagerne i 2 bunde hver. Læg 1 bund på et kagefad, og smør med et tyndt lag creme. Smør et lag brombærfyld på, og dæk med en kagebund. Gentag lagene og slut af med den sidste kagebund.
  10.  Fyld resten af cremen i en sprøjtepose med en rosettetyl (lukket stjerne), og sæt små ”roser” på kagen hele vejen rundt. Begynd fra midten og sprøjt ca. 2 omgange rundt.