Chokoladekage med karamelglasur

Chokoladekage med karamelglasur

En opskrift på en god chokoladekage toppet med en lækker karamelglasur.

12 stk.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 æg
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 250 hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 75 g mørk chokolade
  • 70 g flødekarameller
  • 1 dl kærnemælk
  • Karamelglasur:
  • 50 g flødekarameller
  • 2 dl piskefløde

  1. Rør smør og sukker cremet.Tilsæt et æg ad gangen,pisk grundigt mellemhvert æg. Skræl ingefæren,riv den fint, og kom 2 spsk.i dejen.
  2. Bland mel, bagepulver,vaniljepulver, kakaopulver,hakket chokolade og karameli små stykker i en skål.Vend melblandingen sammenmed smørblandingen,og tilsæt kærnemælk. rørdejen, til den er jævn ogensartet.
  3. Hæld dejen i en smurtringform, og stil kagen midti ovnen. Bag den ved 180gr. i ca. 45 min., eller tilkagen er gennembagt, ogder ikke sidder dej på enstrikkepind, hvis du stikkerden ned midt i kagen oghiver den op.
  4. Smelt karamellerne sammenmed fløden i en gryde.Stil karamelglasuren på køl,gerne til næste dag. Piskden let med en elpisker, såden bliver cremet. Fordelflødeglasuren på kagen, nården er helt kold.