Chokoladekage med karamelglasur
En opskrift på en god chokoladekage toppet med en lækker karamelglasur.
12 stk.
Ingredienser
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 4 æg
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 250 hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljepulver
- 3 spsk. kakaopulver
- 75 g mørk chokolade
- 70 g flødekarameller
- 1 dl kærnemælk
- Karamelglasur:
- 50 g flødekarameller
- 2 dl piskefløde
- Rør smør og sukker cremet.Tilsæt et æg ad gangen,pisk grundigt mellemhvert æg. Skræl ingefæren,riv den fint, og kom 2 spsk.i dejen.
- Bland mel, bagepulver,vaniljepulver, kakaopulver,hakket chokolade og karameli små stykker i en skål.Vend melblandingen sammenmed smørblandingen,og tilsæt kærnemælk. rørdejen, til den er jævn ogensartet.
- Hæld dejen i en smurtringform, og stil kagen midti ovnen. Bag den ved 180gr. i ca. 45 min., eller tilkagen er gennembagt, ogder ikke sidder dej på enstrikkepind, hvis du stikkerden ned midt i kagen oghiver den op.
- Smelt karamellerne sammenmed fløden i en gryde.Stil karamelglasuren på køl,gerne til næste dag. Piskden let med en elpisker, såden bliver cremet. Fordelflødeglasuren på kagen, nården er helt kold.