Chokoladekage med kokosis
(8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/bagetid: 45 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 175 g mørk chokolade
- 1 dl kogende vand
- 175 g smør
- 300 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æggeblommer
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 1½ dl mælk
- 3 æggehvider
- Kokosis:
- 1 dåse kokosmælk
- 4 dl kaffefløde
- 6 æggeblommer
- 150 g sukker
- Tænd ovnen på 180 grader. Hak chokoladengroft og rør denud i kogende vand.Pisk smør, sukker ogvanilje cremet og piskæggeblommerne i én adgangen. Rør chokoladeni. Sigt melet sammenmed bagepulver ogsalt og vend det i dejenskiftevis med mælken.Pisk æggehviderne stiveog vend dem i.
- Fyld dejeni en springform (26cm) (evt. med indsats)smurt med smør ogdrysset med mel. Bagkagen ca. 45 min. – tjekmed en tandstikker, omden er gennembagt. Ladden stå i formen 10 min.Før en kniv rundt langskanten af formen, åbenden og vend kagen udpå en rist til afkøling.
- Bland kokosmælk ogfløde i en gryde og varmdet op, til det lige nårkogepunktet. Pisk æggeblommernesammenmed sukker i en skål ogpisk den varme kokosflødei. Hæld det tilbagei gryden og pisk overmiddelvarme, til crementykner – det skalikke koge. Hæld cremengennem en sigte over ien ren skål og lad denafkøle.
- Frys den koldecreme i en ismaskine ellerstil den i fryseren ogpisk den igennem hvert20. min., til den er frossen(ca. 3 timer).
- Skærisen i tern eller formden til kugler og lægdem i en skål i fryseren,så er det nemt at sættepå bordet, når I når tildesserten.