Efterårets bedste kage: Chokoladekage med marcipanblade
Bag denne smukke kage, der vil vække jubel på en kold efterårsdag. Den lækre chokoladekage er pyntet med chokolade-ganache og smukke efterårsblade i marcipan. Her får du opskriften på en flot, festlig og lidt anderledes chokoladekage til fx. en efterårsfødselsdag eller en anden festlig lejlighed.
1 kage til 16 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Kage:
- 375 g sukker
- 275 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- ¼ liter vand
- 100 g smør
- 1 dl koldpresset solsikke- eller rapsolie
- 1 dl kakao (45 g)
- 2 æg str. L
- 2 tsk. vaniljesukker
- 125 g mørk chokolade
Endvidere:
- 15 g smør og 2 spsk. mel (til formen)
Chokolade-ganache:
- 150 g mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- 40 g blødt smør
Pynt:
- 150-200 g marcipan
- grøn, gul og orange pastafarve
Sådan gør du:
- Kage: Bland alle de tørre ingredienser.
- Giv vand og smør et opkog, og tag gryden af varmen. Rør olie og kakao i, og rør blandingen i mel
- blandingen. Rør æggene i ét ad gangen, og tilsæt vaniljesukker.
- Hak chokoladen groft, og rør den i dejen.
- Smør en bundt-bageform grundigt med smør, drys den med mel, og slå overskydende mel ud af formen. Fyld dejen i formen, og bag kagen på anden nederste rille ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 5 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
- Chokolade-ganache: Hak chokoladen, og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, hæld den over chokoladen, og lad det stå i 30-60 sekunder. Rør det sammen, og rør smørret i.
- Pynt: Del marcipanen i 3 portioner, og ælt dem sammen med farve til en lysegul, orange og grøn portion marcipan. Rul ud i ca. 2-3 mms tykkelse, og rul gerne små portioner af alle 3 farver let sammen. Skær ud til efterårsblade.
- Hæld ganachen over den afkølede kage, og pynt med marcipanblade.