Chokoladekage med marengs

Chokoladekage med marengs

Uhm – en blød og lækker chokoladekage med sprød marengs på toppen. Kagen kan serveres til dessert eller på kaffebordet.

8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 300 g mørk chokolade
  • 150 g smør (blødt)
  • 85 g lyst rørsukker (1 dl)
  • 6 æg (str. mellem)
  • 1 1⁄2 tsk vaniljesukker
  • 1⁄2 tsk bagepulver
  • evt. 1 spsk rom
  • Marengs:
  • 50 g nøddekerner
  • 75 g mørk chokolade
  • 3 æggehvider
  • 85 g sukker (1 dl)
  • 1 spsk majsstivelse/maizena

  1. Smelt chokoladen over vandbad eller imikroovnen 1 1⁄2 minutved fuld effekt. Rørsmør og rørsukkergodt sammen. Delæggene i blommer oghvider. Rør æggeblommernei – én ad gangen.
  2. Rør den smeltedechokolade i og tilsætvaniljesukker, bagepulverog evt. rom.Pisk æggehvidernestive. Rør først 1⁄3 afhviderne i, vend derefterresten af de stiftpiskedeæggehvideri.
  3. Smør en springform(ca. 22 cm i diam. )godt. Sæt kagen i ovnenved 175 grader ogbag den i 20-25 min.Hak imens nødder ogchokolade.
  4. Pisk æggehvidernestive og pisk dereftersukkeret i lidt adgangen. Bland majsstivelsemed nødderog hakket chokolade.Vend halvdelen i marengsmassen.Fordélmarengsmassen overkagen, når den harbagt i ca. 20 min. –den skal have en fastoverflade. Drys restenaf nødde-chokolademassenover og bagkagen færdig. Denskal have yderligereca. 25 min.
  5. Når kagen har køletlidt af, falderden sammen imidten. Lad kagenblive heltkold, før ringenomkringspringformenfjernes. Kagen kansagtens holde sig frisket pardage.