Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder
Prøv denne amerikanske chokoladekage med skumfiduser og pecannødder.
15 personer
Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder
- 300 g sukker
- 250 g blødt smør
- 4 spsk. kakao
- 2 æg
- 300 g hvedemel
- 1½ tsk. natron
- 80 g skumfiduser skåret i ca. 1 x 1 cm tern
- 2 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
- 3 dl kærnemælk
- Glasur:
- 100 g smør
- 3 spsk. kakaopulver
- 1 dl vand
- 400 g flormelis
- evt. 1 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
- 100 g grofthakkede pecannødder
- Kom sukker, smør og kakao i en gryde, og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen, og afkøl blandingen 5 min. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, natron og skumfiduser i tern. Rør det i dejen sammen med vaniljeessens og kærnemælk.
- Hæld dejen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et træspid i kagen, hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen.
- Smelt smør, kakao og vand i en gryde. Afkøl blandingen, til den er lunken, og rør flormelis og evt. vaniljeessens i. Fordel det over kagen, og drys med pecannødder.