Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder

Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder

Prøv denne amerikanske chokoladekage med skumfiduser og pecannødder.

15 personer

Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder

  • 300 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 4 spsk. kakao
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1½ tsk. natron
  • 80 g skumfiduser skåret i ca. 1 x 1 cm tern
  • 2 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
  • 3 dl kærnemælk
  • Glasur:
  • 100 g smør
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 dl vand
  • 400 g flormelis
  • evt. 1 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
  • 100 g grofthakkede pecannødder

  1. Kom sukker, smør og kakao i en gryde, og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen, og afkøl blandingen 5 min. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, natron og skumfiduser i tern. Rør det i dejen sammen med vaniljeessens og kærnemælk.
  2. Hæld dejen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et træspid i kagen, hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen.
  3. Smelt smør, kakao og vand i en gryde. Afkøl blandingen, til den er lunken, og rør flormelis og evt. vaniljeessens i. Fordel det over kagen, og drys med pecannødder.