Chokoladekiks med ganache
Sæt tænderne i det perfekte miks af sprøde kiks og blød creme i disse hjemmebagte mundfulde med et strejf af kaffe og en uimodståelig blød og lækker mælkechokoladeganache i midten.
Ca. 20 stk
Total:200 min.
Arbejdstid:25 min.
Ingredienser
Chokoladekiks
- 150 g hvedemel
- 50 g bagekakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 lille nip salt
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 2 spsk stærk kaffe
- 1 æg
Mælkechokolade-ganache
- 200 g piskefløde
- 20 g glukosesirup
- 150 g mælkechokolade, hakket
- 45 g smør, i tern
Fremgangsmåde
Chokoladekiks
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom hvedemel, kakao, bagepulver, salt og sukker i en foodprocessor, og kør det et par omgange.
- Skær smørret i tern, kom det i foodprocessoren, og kør indtil dejen er smuldret.
- Tilsæt æg og kaffe og kør, indtil dejen har samlet sig.
- Form 40 lige store kugler, og placer dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Pres dejen lidt ned med 2 fingre, og bag kiksene i ca. 9-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Ganache
- Kom piskefløde og glukosesirup i en lille gryde, og varm op til lige under kogepunktet.
- Kom den hakkede chokolade i et glas til en stavblender. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og blend. Tilsæt smørret i tern og blend igen til en ensartet og blank masse.
- Hæld ganachen i en skål, og dæk med husholdningsfilm. Stil ganachen på køl i ca. 2 timer. Ganachen skal være en fast masse, som kan sprøjtes ud på kiksene uden at flyde ud.
- Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose, og sprøjt ganachen ud på halvdelen af kiksene, og saml kagerne ved at lægge en anden kiks ovenpå. Stil dem på køl indtil servering.
Tip
I stedet for ganache kan chokoladekiksene samles med en smørcreme.