Chokoladekiks med ganache

Sæt tænderne i det perfekte miks af sprøde kiks og blød creme i disse hjemmebagte mundfulde med et strejf af kaffe og en uimodståelig blød og lækker mælkechokoladeganache i midten.

Ca. 20 stk

Total:200 min.

Arbejdstid:25 min.

Ingredienser

Chokoladekiks

  • 150 g hvedemel
  • 50 g bagekakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 lille nip salt
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 æg

Mælkechokolade-ganache

  • 200 g piskefløde
  • 20 g glukosesirup
  • 150 g mælkechokolade, hakket
  • 45 g smør, i tern

Fremgangsmåde

Chokoladekiks

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 
  2. Kom hvedemel, kakao, bagepulver, salt og sukker i en foodprocessor, og kør det et par omgange. 
  3. Skær smørret i tern, kom det i foodprocessoren, og kør indtil dejen er smuldret. 
  4. Tilsæt æg og kaffe og kør, indtil dejen har samlet sig. 
  5. Form 40 lige store kugler, og placer dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Pres dejen lidt ned med 2 fingre, og bag kiksene i ca. 9-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Ganache

  1. Kom piskefløde og glukosesirup i en lille gryde, og varm op til lige under kogepunktet. 
  2. Kom den hakkede chokolade i et glas til en stavblender. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og blend. Tilsæt smørret i tern og blend igen til en ensartet og blank masse. 
  3. Hæld ganachen i en skål, og dæk med husholdningsfilm. Stil ganachen på køl i ca. 2 timer. Ganachen skal være en fast masse, som kan sprøjtes ud på kiksene uden at flyde ud.
  4. Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose, og sprøjt ganachen ud på halvdelen af kiksene, og saml kagerne ved at lægge en anden kiks ovenpå. Stil dem på køl indtil servering.

Tip

I stedet for ganache kan chokoladekiksene samles med en smørcreme.

Om Frederikke Wærens

Frederikke Wærens er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens