Chokoladekugler med tørrede blåbær
En favorit i nyforklædning.
Ingredienser
- Ca. 25 stykker
- 85 g stuetempereret smør
- 1 dl råsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl tørrede blåbær
- 6 dl havregryn eller fiberhavregryn
- 2 spsk råkakao
- 3 spsk kold, stærk kaffe
- 2 spsk honning
- 200 g råchokolade (70 %) (kan evt. udskiftes med chilichokolade, 70 %)
Sådan gør du
- Bland smør, råsukker og vaniljesukker sammen. Hak blåbærrene groft. Kom havregryn, kakao, kaffe, blåbær og honning ned i smørblandingen. Lav små kugler. Hak 150 g af råchokoladen fint, og smelt resten (50 g) i mikroovnen ved lav effekt. Kom en lille klat af den smeltede og afkølede chokolade på håndfladen,og tril kuglerne rundt en ad gangen, først i den smeltede chokolade og så hurtigt i den hakkede chokolade. Læg kuglerne på en lille bakke, og sæt den i fryseren. Når kuglerne er stivnet, skal de opbevares i en lufttæt dåse i køleskabet. De kan også godt fryses.
- Få mere insipration til julens søde sager her