Chokoladekugler med tørrede blåbær

Chokoladekugler med tørrede blåbær

En favorit i nyforklædning.

Ingredienser

  • Ca. 25 stykker
  • 85 g stuetempereret smør
  • 1 dl råsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl tørrede blåbær
  • 6 dl havregryn eller fiberhavregryn
  • 2 spsk råkakao
  • 3 spsk kold, stærk kaffe
  • 2 spsk honning
  • 200 g råchokolade (70 %) (kan evt. udskiftes med chilichokolade, 70 %)

Sådan gør du

  1. Bland smør, råsukker og vaniljesukker sammen. Hak blåbærrene groft. Kom havregryn, kakao, kaffe, blåbær og honning ned i smørblandingen. Lav små kugler. Hak 150 g af råchokoladen fint, og smelt resten (50 g) i mikroovnen ved lav effekt. Kom en lille klat af den smeltede og afkølede chokolade på håndfladen,og tril kuglerne rundt en ad gangen, først i den smeltede chokolade og så hurtigt i den hakkede chokolade. Læg kuglerne på en lille bakke, og sæt den i fryseren. Når kuglerne er stivnet, skal de opbevares i en lufttæt dåse i køleskabet. De kan også godt fryses.
  2. Få mere insipration til julens søde sager her