Chokoladelagkage med blåbær

Chokoladelagkage med blåbær

Arbejdstid: ca. 45 min.Bagetid: 10-20 min.Trækketid: 1-2 timerBundene er fryse-egede

12 stk.

Ingredienser

  • Chokoladebunde:
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 50 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 2 dl stærk kaffe eller kahlua
  • 250 g mørk chokolade (stykker)
  • 2 ½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
  • 400 g blåbær (gem lidt til pynt)
  • Pynt:
  • 2 ½ dl piskefløde (flødeskum)
  • en håndfuld blåbær og friske mynteblade

  1. Bunde: Smør en springform eller 3 lagkageforme med blødt smør og drys med sukker. Pisk æg og sukker, til det er stift og skummende, ca. 10 min., med en håndmikser. Bland mel, kakao og bagepulver. Vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  2. Fordel dejen i springformen eller lagkageformene og bag i en 175 grader varm ovn: lagkageformene ca. 10 min. og springformen ca. 20 min. Stik et træspyd i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl på bagerist. Bruges springform, flækkes kagen til 3 bunde.
  3. Beklæd en springform med husholdningsfilm eller brug en lagkagering. Læg en bund i og stænk med kaffe og/eller kahlua.
  4. Chokoladecreme: Smelt chokolade i en skål over vandbad. Hæld den let afkølede chokolade i flødeskummet og vend blåbær i. Hæld halvdelen af chokoladecremen i formen, læg en bund ovenpå og stænk med kaffe og/ eller kahlua. Hæld straks resten af cremen i formen.
  5. Læg en bund på toppen og stænk også den. Lad kagen stivne i køleskabet ca. 1-2 timer. Pynt siderne med flødeskum, blåbær og evt. mynte.