Chokolademousse - helt uden piskefløde
Chokolademousse er altid et hit. Her uden piskefløde, men serveret med friske hindbær og passionsfrugtsirup.
6
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 75 g sukker
- 100 g smeltet chokolade 70%
- 3 pasteuriserede æggehvider
- Passionsfrugtsirup:
- 1 dl vand + 1/2 dl sukker
- Ca. 1 spsk tyndtskåret skal af usprøjtet lime
- Kødet af 4 passionsfrugter
- 125 g friske hindbær
- Mynte
Sådan gør du:
- Pisk æggeblommer og sukker tykt. Pisk den smeltede, afsvalede chokolade i og vend de stiftpiskede æggehvider i moussen, der hældes i en skål og sættes koldt til serveringen.
- Kog vand og sukker med limeskal under omrøring, til sukkeret er opløst. Flyt gryden fra varmen og rør passionsfrugtkødet i siruppen.
- Lad siruppen afkøle − den kan laves i forvejen.
- Ved serveringen dyp en stor spiseske i varmt vand − form moussen til kugler, der anrettes på tallerkener med lidt sirup, friske bær samt mynte.
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup