dessert

Chokolademousse - helt uden piskefløde

Chokolademousse er altid et hit. Her uden piskefløde, men serveret med friske hindbær og passionsfrugtsirup.

6

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 100 g smeltet chokolade 70%
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • Passionsfrugtsirup:
  • 1 dl vand + 1/2 dl sukker
  • Ca. 1 spsk tyndtskåret skal af usprøjtet lime
  • Kødet af 4 passionsfrugter
  • 125 g friske hindbær
  • Mynte

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer og sukker tykt. Pisk den smeltede, afsvalede chokolade i og vend de stiftpiskede æggehvider i moussen, der hældes i en skål og sættes koldt til serveringen.
  2. Kog vand og sukker med limeskal under omrøring, til sukkeret er opløst. Flyt gryden fra varmen og rør passionsfrugtkødet i siruppen.
  3. Lad siruppen afkøle − den kan laves i forvejen. 
  4. Ved serveringen dyp en stor spiseske i varmt vand − form moussen til kugler, der anrettes på tallerkener med lidt sirup, friske bær samt mynte.