Nem chokolademousse
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 25 min.
- Kogetid:
- 3 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4-6 personer)
- 200 g mørk chokolade (min. 60%)
- 1¾ dl piskefløde
- 2 past. æggeblommer (1 bæger)
- 3 past. æggehvider (2 bægre)
- 2 spsk sukker
- evt. 2 spsk cognac, likør, mørk rom eller whisky
- Pynt: evt. 1 dl piskefløde og 50 g mørk chokolade
- Hak chokoladen groft, og overhæld den med kogende fløde.
- Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og rør æggeblommerne i.
- Pisk æggehvider og sukker til glat marengs med en håndmikser.
- Vend en tredjedel af marengsmassen i chokoladen og fold så resten i med let hånd.
- Tilsæt evt. spiritus og fordel moussen i 4-6 glas. Stil dem koldt indtil servering (min. 3 timer).
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup