Chokolademousse

Nem chokolademousse

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 25 min.
  • Kogetid:
  • 3 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4-6 personer)
  • 200 g mørk chokolade (min. 60%)
  • 1¾ dl piskefløde
  • 2 past. æggeblommer (1 bæger)
  • 3 past. æggehvider (2 bægre)
  • 2 spsk sukker
  • evt. 2 spsk cognac, likør, mørk rom eller whisky
  • Pynt: evt. 1 dl piskefløde og 50 g mørk chokolade

  1. Hak chokoladen groft, og overhæld den med kogende fløde.
  2. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og rør æggeblommerne i.
  3. Pisk æggehvider og sukker til glat marengs med en håndmikser.
  4. Vend en tredjedel af marengsmassen i chokoladen og fold så resten i med let hånd.
  5. Tilsæt evt. spiritus og fordel moussen i 4-6 glas. Stil dem koldt indtil servering (min. 3 timer).