chokolademoussekage uden sukker

Lækker chokolademoussekage uden sukker

Sommerens søde sager kan også bages uden sukker. Vi har sødet denne med Sukrin, som fås i de fleste velassorterede supermarkeder eller i helsekosten. Chokolademoussekagen smager lige godt, om du serverer den iskold eller ved stuetemperatur.

1 kage til ca. 12 stk.

Ingredienser

Kagebund:

  • 5 æggehvider
  • 90 g Sukrin+
  • 50 g sukkerfri chokolade
  • 120 g fintmalede mandler
  • 1 spsk. hvedemel (kan udelades, hvis du ikke tåler gluten)
  • 1 1/2 tsk. bagepulver

Mousse:

  • 5 æggeblommer
  • 80 g sukrinmelis
  • 1/2 tsk. vaniljepulver (ev. 1 tsk. vaniljesukker)
  • 1 spsk. kakao
  • 5 dl fløde

Pynt:

  • 1 bakke jordbær
  • lidt sukkerfri chokolade
  • lidt sukkerfri chokolade

Sådan gør du:

  1. Kagebunden: Pisk æggehvider stive, og rør derefter Sukrin+ i. Hak chokoladen fint, og vend det i æggehviderne sammen med de fintmalede mandler, hvedemel og bagepulver.
  2. Læg bagepapir i bunden af en springform, og pensl med lidt smør langs kanterne. Hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen på midterste ovnrille ved 175 grader i 35-40 min. Afkøl kagen i formen.
  3. Tag kagen ud af formen, og fjern bagepapiret. Rengør springformen, og læg kagebunden tilbage i formen.
  4. Mousse: Pisk æggeplommer og sukrinmelis til en luftig æggesnaps. Bland kakao og vaniljepulver/-sukkeret sammen, og sigt det i æggeblandingen.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i blandingen. Hæl blandingen over kagebunden og sæt den på køl.
  6. Riv lidt chokolade, og strø det over kagen, og pynt med jordbær, eller andre friske bær, samt citronmelisse.

Tip:

En herlig, luftig sommerkage med skøn smag af chokolade og friske bær. Du kan ikke smage, der ikke er sukker i!