Lækker chokolademoussekage uden sukker
Sommerens søde sager kan også bages uden sukker. Vi har sødet denne med Sukrin, som fås i de fleste velassorterede supermarkeder eller i helsekosten. Chokolademoussekagen smager lige godt, om du serverer den iskold eller ved stuetemperatur.
1 kage til ca. 12 stk.
Ingredienser
Kagebund:
- 5 æggehvider
- 90 g Sukrin+
- 50 g sukkerfri chokolade
- 120 g fintmalede mandler
- 1 spsk. hvedemel (kan udelades, hvis du ikke tåler gluten)
- 1 1/2 tsk. bagepulver
Mousse:
- 5 æggeblommer
- 80 g sukrinmelis
- 1/2 tsk. vaniljepulver (ev. 1 tsk. vaniljesukker)
- 1 spsk. kakao
- 5 dl fløde
Pynt:
- 1 bakke jordbær
- lidt sukkerfri chokolade
- lidt sukkerfri chokolade
Sådan gør du:
- Kagebunden: Pisk æggehvider stive, og rør derefter Sukrin+ i. Hak chokoladen fint, og vend det i æggehviderne sammen med de fintmalede mandler, hvedemel og bagepulver.
- Læg bagepapir i bunden af en springform, og pensl med lidt smør langs kanterne. Hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen på midterste ovnrille ved 175 grader i 35-40 min. Afkøl kagen i formen.
- Tag kagen ud af formen, og fjern bagepapiret. Rengør springformen, og læg kagebunden tilbage i formen.
- Mousse: Pisk æggeplommer og sukrinmelis til en luftig æggesnaps. Bland kakao og vaniljepulver/-sukkeret sammen, og sigt det i æggeblandingen.
- Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i blandingen. Hæl blandingen over kagebunden og sæt den på køl.
- Riv lidt chokolade, og strø det over kagen, og pynt med jordbær, eller andre friske bær, samt citronmelisse.