Chokolademuffin med overraskende fyld

Chokolademuffin med overraskende fyld

5 muffins

Ingredienser

  • Dej:
  • 125 g mørk chokolade ca. 60 %
  • 25 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • ½ dl sukker
  • ½ dl hvedemel
  • 5 Ferrero Rocher chokolader el.
  • miniskildpadder
  • Solbærsauce:
  • 100 g optøede solbær el. andre bær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • evt. 1 spsk. rom
  • Pynt:
  • evt. friske mynteblade
  • Tilbehør:
  • is eller flødeskum

  1. Hak den mørke chokolade groft, og smeltden over vandbad. Fjern gryden fra varmen,tilsæt smør og derefter æggeblommer.
  2. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret.Pisk, til de er blanke og lidt seje.
  3. Vend melet i chokoladeblandingen, ogvend derefter forsigtigt æggehviderne i.
  4. Kom en muffinform i papir ned i enmuffinform af metal. Hæld 1½ cm dej iformene. Læg en Ferrero Rocher chokoladei midten af hver form. Fordel resten af dejenover, og stil kagerne i fryseren.
  5. Bag de frosne kager midt i ovnen ved 220gr. i ca. 9 min.
  6. Varm sukker og vand op i en lille kasserolle,og vend solbærrene i. Kog hurtigt op,og fjern gryden fra varmen. Tilsæt evt. rom.
  7. Server straks de nybagte muffins medsolbærsauce og is. Pynt evt. med mynteblade.