Chokoladesalami

Chokoladesalami

Helle for en ckokopølsemad!

Ingredienser

  • 1 RULLE: 20–25 stykker
  • 300 g tørrede figner
  • 2 spsk cognac
  • 40 g pistacienødder
  • 40 g valnødder
  • 40 g mandler
  • 75 g dadler uden sten
  • 50 g mørk chokolade (70 %)
  • 1 nip stødt kanel
  • 1 nip stødt kryddernellike.
  • 1 tsk flagesalt.

Sådan gør du

  1. Skyl fignerne, og klip den hårde stilk af. Skær dem i strimler, og læg dem i en skål. Hæld cognac over, og lad det stå og trække i 30 minutter. Kør fignerne en gang i blenderen. Hak nødder, mandler, dadler og chokolade groft.
  2. Kom alle de hakkede ting og krydderierne op i en skål, og ælt det sammen med figenmassen. Form massen til en pølse, ca. 4 cm tyk, og pak den ind i smørrebrødspapir eller bagepapir.
  3. Lad rullen ligge køligt i mindst et døgn. Skæres i skiver på ½ cm’s tykkelse.
  4. Få mere insipration til julens søde sager her