Chokoladetærte med blåbær

Chokoladetærte med blåbær

Her får du opskriften på en delikat chokoladetærte, som de færreste kan sige nej tak til.

8 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 150 g blåbær, fra frost kan bruges
  • Pynt:
  • sigtet kakaopulver, mynte og evt. blåbær

  1. Smuldr smørret ned i mel, sukker og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) med den.
  2. Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i. Vend optøede blåbær i. Kom chokoladedejen i tærtebunden.
  4. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 45 min.
  5. Afkøl tærten. Pynt med sigtet kakaopulver samt mynte og blåbær.