Chokoladetærte med blåbær
Her får du opskriften på en delikat chokoladetærte, som de færreste kan sige nej tak til.
8 personer
Ingredienser
- Dej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 knsp. salt
- 1 æg
- Fyld:
- 200 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 1 spsk. hvedemel
- 150 g blåbær, fra frost kan bruges
- Pynt:
- sigtet kakaopulver, mynte og evt. blåbær
- Smuldr smørret ned i mel, sukker og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) med den.
- Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
- Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i. Vend optøede blåbær i. Kom chokoladedejen i tærtebunden.
- Bag tærten ved 180 gr. i ca. 45 min.
- Afkøl tærten. Pynt med sigtet kakaopulver samt mynte og blåbær.