Chokoladetærte med pistacie-pralineknas

Chokoladetærte med pistacie-pralineknas

Helt sikkert en luksus dessert – og så helt uden sukker. Opskriften kræver, at du har god tid, men resultatet er det hele værd. Meget lækker til en god middag eller en særlig lejlighed.

12 stk.

Ingredienser

  • Tærtebund:
  • 50 g mandelmel
  • 50 g hvid hvedemel
  • 30 g Suvida flordrys
  • 15 g kakaopulver
  • 50 g smør
  • 2 æggeblommer
  • Pistacieknas:
  • 50 g Suvida Sukkererstatning
  • 80 g grønne usaltede pistacienødder
  • Pralinéfyld:
  • 90 ml fløde
  • 100 g Cavalier sukkerfri mælkechokolade, steviasødet
  • Pistacieknas, se opskrift ovenfor
  • Chokoladetop:
  • 90 ml fløde
  • 100 g mørk chokolade min 70 %
  • Pynt:
  • Friske hindbær 1-2 bakker
  • Hakkede pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Tærtebund: Bland mandelmel, hvid hvede mel, Suvida flordrys og kakaopulver i en skål. Smuldr smør i dejen, og saml den med æggeblommer. Rul dejen til en kugle, og sæt den i køleskabet en time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en tærteforme (20 cm i diameter) med den. Fjern overflødig dej fra formenes kanter med fingerspidserne. Prik bunden med en gaffel. Læg stanniol over dejen. Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter med stanniol, og dernæst 5-10 min uden. Afkøl bunden helt.
  2. Pistacieknas:Fordel pistacienødder på et skærebræt med bagepapir. Smelt Suvida Sukkererstatning på en pande, og hæld det over nødderne. Lad det afkøle helt, og hak det fint.
  3. Pralinéfyld: Hak chokolade fint, og kom den i en skål. Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører. Rør rundt, til chokoladen er opløst. Rør pistaciepraliné i, og fyld massen på den bagte tærteform. Chokoladetop: Hak chokolade fint, og kom den i en skål.
  4. Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører. Rør rundt, til chokoladen er opløst. Fyld chokoladen oven på pistaciepralinéfyldet, og sæt formen tilbage i køleskabet. Lad den sætte sig i et par timer eller stil den i fryseren så sætter den sig hurtigt. Pynt med hakkede pistacienødder og friske hindbær.