Chokoladevafler fra Hjemmet

Chokoladevafler

Den 25. marts er nordisk vaffeldag og markerer afslutningen på vinteren og begyndelsen på foråret.

Det er sikkert nogle smarte reklamefolk, der har fundet på at indvie en dag til at hylde vaflerne. Men uanset hvad er det skønt at fejre forårets komme med en stak nybagte vafler.

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ VAFLER MED ØL - TRYK HER

De fleste har sikkert guffet sig igennem de klassiske lyse vafler, så derfor har jeg lavet denne variant med chokolade og kakao i dejen. De brune hjerter ligger lidt tungere i maven end de lyse, så lækkersulten burde være stillet efter et par stykker.

Jeg håber, du har lyst til at springe ind i  foråret med hjemmebagte vafler.

 Ca. 10 stk.

Arbejdstid:

Bagetid: ca. 3 min. (pr. vaffel)

175 g hvedemel

50 g mandelmel (eller smuttede, finthakkede mandler) 

3 spsk. kakaopulver

1 knsp. salt

½ tsk. stødt kanel

1½ spsk. vaniljesukker

1½ tsk. bagepulver

3 dl sødmælk

1 dl vand

2 spsk. sirup (evt. muscovadosirup)

2 æg (delt i blommer og hvider) 

100 g smør

50 g mørk chokolade

smør (til vaffeljernet) 

Tilbehør: flødeskum, sirup (evt. muscovadosirup) og pistacienødder

1. Bland mel, mandelmel, kakaopulver, salt, kanel, vaniljesukker og bagepulver i en skål.

2. Pisk mælk, vand, sirup og æggeblommer sammen i en anden skål.

3. Smelt smør og chokolade, og vend det i æggeblandingen.

4. Vend forsigtigt den tørre blanding i chokoladeblandingen og rør rundt, til dejen er ensartet.

5. Pisk æggehviderne stive i en ren skål, og vend dem i dejen med en dejskraber til ensartet konsistens.

6. Varm vaffeljernet op. Pensl det med smeltet smør. Kom ½ dl dej på vaffeljernet, og steg det i ca. 3 min.

7. Servér vaflerne nybagte med en klat flødeskum, sirup og hakkede pistaciekerner.

Tip: Vaflerne smager også skønt med en kugle vaniljeis.