Chokomarengs med moccacreme
Dessert med marengs, flødeskum og blandet frugt. Marengsbundene er bagt med kakao og lagt sammen med lækker mokkacreme.
10 personer
Ingredienser
- 8 æggehvider
- 400 g sukker
- 30 g kakaopulver
- lidt smeltet smør til pensling
- Fyld:
- 4 dl piskefløde
- 1 spsk. instant kaffepulver
- 200 g mørk chokolade 60%
- Desuden:
- flødeskum af 2 dl fløde
- 300 g blandede bær og frugter, f.eks. hindbær, mango, ribs eller jordbær
- 25 g mandelflager
- Pisk æggehviderne stive. Kom sukkeret i lidt ad gangen under piskning. Rør kakaopulveret i.
- Tegn 4 cirkler a 23 cm i diameter på bagepapir (2 stk. pr. papir). Pensl med smeltet smør, og fordel marengsen herpå.
- Stil begge plader i ovnen ved 125 gr. i ca. 1 time, helst varmluft. Hvis der ikke er varmluft, må man bytte om på pladerne under bagningen. Afkøl marengsbundene.
- Bring fløden næsten til kogepunktet. Udrør kaffepulveret heri. Hak chokoladen, og rør den i. Tag gryden fra varmen, og rør, til chokoladen er smeltet. Afkøl denne masse i køleskabet gerne natten over.
- Tag det ud, og pisk det til en luftig creme. Bland chokoladecremen med flødeskummet med bløde tag, uden at det blander sig helt.
- Fordel cremen mellem marengsbundene sammen med frugt. Pynt med et drys mandelflager på toppen.