Chokomousse
Opskriften er fra Julie Berthelsens nye bog, Sund Balance.
2-4 personer
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade, min. 70%
- 4 pasteuriserede æggehvider
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk sukrin gold
- Evt. nødder og bær til pynt
Sådan laver du kalorielet chokolademousse
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Pisk æggehviderne stive i en skål. Kom æggeblommer og sukrin i en anden skål og rør det godt.
- Lad chokoladen køle lidt af (ca. til kropstemperatur) og rør den så i æggeblommerne.
- Chokoladen må hverken være for varm eller kold, for så kommer der klumper i cremen.
- Og så er det æggehvidernes tur. Vend først 1 stor spiseske i blandingen og derefter 1 spiseskefuld mere. Og vend så resten af hviderne i blandingen. På denne måde får du får en lidt mere vendbar og medgørlig masse, så der ikke skal røres for meget, og man ikke ødelægger de luftige hvider.
- Fordel moussen i små glas og stil dem på køl i 1 time (eller mere – moussen kan godt holde sig i køleskabet, også til dagen efter). Lav relativt små portioner, moussen er meget smags- og chokolademættet.
- Pynt eventuelt med lidt hakkede nødder, bær eller mynteblade.