Chokomousse

Chokomousse

Opskriften er fra Julie Berthelsens nye bog, Sund Balance.

2-4 personer

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade, min. 70% 
  • 4 pasteuriserede æggehvider 
  • 2 pasteuriserede æggeblommer 
  • 1 spsk sukrin gold 
  • Evt. nødder og bær til pynt

Sådan laver du kalorielet chokolademousse

  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål. Kom æggeblommer og sukrin i en anden skål og rør det godt.
  3. Lad chokoladen køle lidt af (ca. til kropstemperatur) og rør den så i æggeblommerne.
  4. Chokoladen må hverken være for varm eller kold, for så kommer der klumper i cremen.
  5. Og så er det æggehvidernes tur. Vend først 1 stor spiseske i blandingen og derefter 1 spiseskefuld mere. Og vend så resten af hviderne i blandingen. På denne måde får du får en lidt mere vendbar og medgørlig masse, så der ikke skal røres for meget, og man ikke ødelægger de luftige hvider.
  6. Fordel moussen i små glas og stil dem på køl i 1 time (eller mere – moussen kan godt holde sig i køleskabet, også til dagen efter). Lav relativt små portioner, moussen er meget smags- og chokolademættet.
  7. Pynt eventuelt med lidt hakkede nødder, bær eller mynteblade.