brød

Lækre chokorug med mørk chokolade

Søde og saftige rugboller med chokolade. Spis dem i stedet for kage og søde sager. Eller brug dem som en sød lille snack i madpakken.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    190 Kcal
  • Fedt:
    27 %
  • Protein:
    11 %
  • Kulhydrat:
    62 %

24 stk.

Ingredienser

  • FORDEJ:
  • 3 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 300 g rugmel
  • DEJ:
  • 150 g afskårne, knækkede
  • rugkerner
  • 100 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 5 dl kogende vand
  • 15 g groft salt
  • 1 spsk. maltsirup eller mørkt sirup
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 300 g hvedemel
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du:

  1. Kom rugkerner, hørfrø og solsikkekerner i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå i ca. 1 time.
  2. Hæld fordejen i en stor skål sammen med de udblødte kerner, salt, maltsirup og kakaopulver. Hak chokoladen groft og rør den i dejen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, mens dejen æltes. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 2 timer.
  3. Hak hasselnøddekernerne. Dyp en stor spiseske i en skål koldt vand. Form dejen skødesløst til boller ved hjælp af skeen og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  4. Lad brødene efterhæve i ca. 30 min.
  5. Drys bollerne med de hakkede hasselnødder og bag dem ved 250 grader i ca. 20 min. Afkøl dem på en bagerist.