sund hverdagsmad

Chowder med kalkun & grønt

4

Ingredienser

  • 2 tsk smør
  • 2 skiver fintstrimlet serranoskinke
  • 250 g kalkunkød i små tern
  • 1 hakket løg
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 snittet porre (gem lidt top til pynt)
  • 2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 1 spsk hvedemel
  • salt, friskkværnet peber
  • 2-3 tsk røget paprika
  • 2 bagekartofler skåret i tern (ca. 400 g)
  • 1 liter minimælk
  • 1 dl fløde 9%
  • ca. 200 g majs
  • Servering:
  • Fintsnittet porretop og karse

Sådan gør du:

  1. Varm smørret i en gryde og svits skinke, kalkunkød, løg, hvidløg, porre og bladselleri heri under omrøring et par minutter. Drys mel over, rør om og krydr med salt, peber og paprika. Tilsæt kartoffel, mælk og fløde. Lad det hele snurre i ca. 15 minutter, eller til kartoflerne er møre. Kom majsene i gryden og kog yderligere i to minutter. Server suppen i skåle med porre og karse på toppen.
  2. Energi pr. person: 390 kcal, fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%