Flankesteak opskrift med Choy Bau

Choy Bau med flankesteak

2

Ingredienser

  • 1-2 hoveder romainesalat
  • 1 flankesteak på 800 g
  • 1 agurk (du kan også bruge avocado, søde pebre eller æbler)
  • lidt salt
  • 1 rød chili.
  • Dip:
  • 2 spsk Lingham’s Chili Sauce
  • 1 tsk hakket, frisk koriander
  • lidt lime skal og saft.

Sådan gør du

  1. Til dippen blandes alt sammen og trækker på køl.
  2. Vask romainesalaten godt, og prøv at få bladene så hele som muligt.
  3. Grill flankesteaken i cirka 5 minutter på hver side og krydr med salt og peber.
  4. Vask agurken og skær den i lange tynde strimler.
  5. Chilien flækkes, og kernerne skrabes ud. Det er nemmest at rense chili under rindende vand. Vær opmærksom på, at det er i kernerne og i hinderne det meget stærke sidder.
  6. Flankesteaken skæres i skiver, og salaten lægges ud på et stort fad. I hvert blad skal der lægges lidt dressing, kød, agurk og eventuel koriander.
  7. Spis straks med fingrene.

TIP

Skær altid kødets fibre over på tværs, aldrig langs med, da det giver sejt kød.