Lemon Posset

Lemon Posset: Lav den smukkeste dessert i citronskal

En smuk og syrlig dessert med en dejlig cremet citroncreme, som du serverer festligt i udhulede citronskaller.

6

Total:30 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 6 usprøjtede citroner
  • 1 dl citronsaft fintrevet skal fra 1 citron
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 150 g sukker

Sådan gør du

  1. Skær citronerne i halve, på den lange led. Skrab kødet ud med en spids ske uden at ødelægge skallen. Pres frugtkødet og si saften fra.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret. Kom det resterende sukker samt vaniljesukkeret i en gryde med piskefløde.
  3. Varm det op under omrøring, og lad cremen småkoge i ca. 5 minutter. Pas på det ikke brænder på. Tag gryden af varmen og hæld 1 dl citronsaft samt citronskal i.
  4. Stil de udhulede citronskaller på et fad, og hæld cremen i. Sørg for de står i spænd og ikke vælter. Stil på køl i minimum 3 timer eller til dagen efter. Server citrondesserten helt kold.

Frederikke Wærens

  • Er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler.
  • Følg hende på Instagram @frederikkewaerens