Citronbrød med is og blåbær
Lækker dessert med is og blåbær
2
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Stege/kogetid: 5 min.
- Ikke fryse-egnet
- Citronbrød:
- 2 tykke skiver lyst brød (gerne daggammelt)
- 1 stort æg
- 1 spsk sukker
- ¾ dl mælk
- ½ usprøjtet citron
- 15 g smør
- Endvidere:
- 125 g blåbær
- 3 spsk sukker
- ¼ liter vaniljeis
- Pisk ægget sammen med sukker, mælk, fintrevet citronskal og 1-2 spsk citronsaft. Tryk brødet ned i æggemassen, vend det rundt og tryk, indtil det har opsuget al væden. Steg brødet gyldent på en pande med smør.
- Kom blåbær og sukker i en gryde og varm forsigtigt op under omrøring, til sukkeret er smeltet og bærrene bløde, men ikke kogt ud.
- Læg en skive eller kugle vaniljeis oven på hvert stykke brød og slut af med blåbær.
- Servér straks.