Citronbrød med is og blåbær

Citronbrød med is og blåbær

Lækker dessert med is og blåbær

2

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Stege/kogetid: 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Citronbrød:
  • 2 tykke skiver lyst brød (gerne daggammelt)
  • 1 stort æg
  • 1 spsk sukker
  • ¾ dl mælk
  • ½ usprøjtet citron
  • 15 g smør
  • Endvidere:
  • 125 g blåbær
  • 3 spsk sukker
  • ¼ liter vaniljeis

  1. Pisk ægget sammen med sukker, mælk, fintrevet citronskal og 1-2 spsk citronsaft. Tryk brødet ned i æggemassen, vend det rundt og tryk, indtil det har opsuget al væden. Steg brødet gyldent på en pande med smør.
  2. Kom blåbær og sukker i en gryde og varm forsigtigt op under omrøring, til sukkeret er smeltet og bærrene bløde, men ikke kogt ud.
  3. Læg en skive eller kugle vaniljeis oven på hvert stykke brød og slut af med blåbær.
  4. Servér straks.