Citronfromage fra oldemors dessertbog

Citronfromage fra oldemors dessertbog

Oldemors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her en opskrift på en gammeldags citronfromage, som du skal smage.

Citronfromage til 6 personer

Ingredienser

Citronfromage

  • 5 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
  • 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 3 dl piskefløde

Sådan laver du citronfromage

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. 
  5. Pisk fløden til skum.
  6. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
  7. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med flødeskum og citronskal samt evt. citronmelisse.

Tip

Når du bruger husblas, så læg altid bladene enkeltvis ned i koldt vand, de må ikke klistre sammen. Lad dem udbløde 10 min. Når du skal smelte dem, skal det være over vandbad eller i mikroovn, de må ikke få for meget varme, de skal bare lige smelte.