Citronmarineret lammekølle

Citronmarineret lammekølle

Lækker lammekølle med citron - pift den klassiske lammekølle op med syrlige citroner, persille og citrontimian. Det er lækkert!

Lammekølle til 8 personer

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dansk lammekølle à 3 kg
  • 2 økologiske citroner
  • Persille
  • Citrontimian
  • Salt, peber

Sådan laver du citronmarineret lammekølle

  1. Udben lammekøllen og krydr den med reven citronskal, persille og citrontimian. (Se her, hvordan du udbener en lammekølle)
  2. Snør køllen sammen og gnid også reven citronskal, citrontimian, salt og peber ind i kødets overflade.
  3. Skær skiver af den revne citron og fordel dem ud over køllens overflade.
  4. Steg køllen i ovnen ved 170° varmluft i ca. 1½ time eller til en kernetemperatur på 60° (rosa).
  5. Tag køllen ud af ovnen og lad den hvile mindst et kvarter inden udskæring.
  6. Kødets hviletid efter stegning: Hviletiden er vigtig! Når kød steges/varmebehandles, bliver saften i kødet presset ind mod midten i kødet – det koldeste sted. Jo højere temperatur man steger ved, desto mere bevæger saften sig i kødet. Det betyder, at efter en stegning ved høj temperatur (170-220°) vil kødsaften være presset sammen inde i midten af kødet – medmindre man har stegt kødet så længe, at cellerne har mistet deres evne til at holde på kødsaften, og kødet derved er gennemstegt.
  7. Skærer man i kødet straks efter, det er taget ud af ovnen, har cellerne i kødet ikke en chance for at holde på saften, og saften vil derfor springe ud af kødet og ned på spækbrættet. Lader man i stedet stegen hvile efter varmebehandlingen, får kødsaften tid til at fordele sig tilbage i cellerne, og man vil derfor opleve, at langt mindre saft løber ud på spækbrættet, og man vil se en flottere fordeling af farven i kødet.
  8. Servér lammekøllen til en påskefrokost med
  9. flødekartofleren lækker salat,  eller andet skønt tilbehør.